Tonfisksallad 212 kcal

Att verkligen MAXA  grönsaker har varit ett knep för mig för att känna mättnadskänsla under mina fastedagar. 
Denna salld ligger på ett av mina mindre serveringsfat - så pass mycket mat blir det ändå på 212 kcal! 
 
Tonfisksallad! 212 kcal
1 ägg 65 kcal
1 liten burk tonfisk i vatten 77 kcal
30 g spenat 6 kcal
100g körsbärstomater 18 kcal
50 fryst haricouverts 15 kcal
50g vitkål 13 kcal
100g gurka 12 kcal
25g kapris 6 kcal
25g rödlök 12 kcal
 
salt, peppar och citronjuice har jag inte räknat några kcal på. 
 
Hur? 
Koka ägget till önskad fasthet, jag gillar en rinnig gula och har kommit fram till att 7 min är perfekt på min spis. När jag sen häller av ägget så häller jag det kokande vattnet över de frysta haricouvertsen i en finmasking sil eller ett durkslag. 
 
Häll av tonfisken i en finmaskig sil. 
 
Skiva rödlöken tunnt och lägg i lite citronjuice, blir lite som en snabbinläggning och drar ut lite av det allra stickigaste lökigaste i smaken. 
 
Skiva vitkålen, hacka gurkan och dela på körsbärstomaterna. 
Blanda allt eller bara lägg upp på en tallrik. 
 
Dressa med citronjuice, salt och peppar. 
 

Kommentera här: